Kerrievis en slaai is die perfekte naweekgereg.
Bestanddele
- 1 ui, gekap
- 2 knoffelhuisies, gekap
- 1 cm-gemmer, gekap
- 2 soetrissies, gekap
- tamaryn
- 1 stuk vis
- 1 ½ e garam masala
- ½ k olyfolie
- 1 ½ t sout
- kerrieblare
- 2 tamaties
Metode
- Verhit olie in ’n pot en voeg gekapte uie, soetrissie, gemmer en knoffel by. Laat dit stadig roerbraai vir so ± 3 minute.
- Voeg dan die garam masala by, sowel as die kerrieblare.
- Roerbraai dit saam tot die geure trou.
- Gooi dan gekapte tamaties by saam met die tamaryn en kook tot sag.
- Sny die vis in 4 cm-blokkies en gooi sout oor. Braai die visblokkies in ’n warm pan vir ± 1 minuut aan elke kant.
- Gooi die vis binne-in die kerriesous en laat prut vir sowat 10 minute.
- Gooi bietjie water by, indien nodig, en sout en peper na smaak.
- Skep in ’n uitgeholde broodjie en sprinkel vars koljander bo-oor.
Bykos: Slaai
Bestanddele:
- wortels
- uie
- soetrissie
- asyn
- sout en peper na smaak
- tamatie
Metode
- Kap bogenoemde bestanddele op en bedien saam.
Bron: Byt & Buskruit