Wie het gesê gesonde kos moet vaal of smaakloos wees? Dié korslose quiche lyk nie net mooi nie, maar is ook propvol goeie vet.
Lewer 5 porsies
Bestanddele
- 150 ml vars bruinbroodkrummels
- 250 g vars groen aspersielote (of 425 g-blik groen aspersielote = 250 g gedreineer)
- 5 ml kanola- of olyfolie
- 1 middelslag-ui, in dun skyfies gesny (100 g)
- 200 g maer ham, in stukkies gesny
- 180 ml gerasperde beleë cheddarkaas (75 g)
- 200 ml ongegeurde laevetjogurt
- 50 ml laevetmelk
- 3 ekstragroot eiers, geklits (180 g)
- 15 ml elk koekmeel en mielieblom
- knippie borrie (± 0,5 ml)
- 5 ml gedroogde gemengde kruie
- varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Bespuit ʼn quichepan met ʼn deursnee van 22-24 cm en 3,5 cm diep met kleefwerende kossproei. Versprei die broodkrummels op die boom en kante en druk effens vas. Plaas dit in die vrieskas terwyl die vulsel berei word.
- Stoom die aspersielote vir 3 minute. Laat afkoel. Hou 12 van die aspersielote eenkant vir garnering. Sny die res van die lote in 1,5 cm-stukkies en versprei dit oor die boom van die pan. Voorverhit die oond tot 170 °C.
- Verhit die olie en roerbraai die ui. Meng dit met die ham, laat afkoel en versprei dit oor die aspersiestukkies. Strooi die kaas oor en rangskik die aspersiepunte bo-op. Meng die res van die bestanddele en skep dit oor.
- Bak vir 35 tot 45 minute totdat die vlamengsel gestol en goudkleurig is.
- Bedien dit louwarm met ʼn groenslaai, varsgekookte beet en/of vrugteskywe.
Bron: Lekker & gesond: Goeie vet deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa
klink heerlik, kan mens die aspersies vervang met iets anders?
Nie ‘n kenner nie, maar sampioene en/of medium jalapeno rissies behoort ook lekker te wees.