[Resep] Lensiesop

Foto: SA kookboek vir allergieë en voedselsensitiwiteit

Lensiesop. Foto: SA kookboek vir allergieë en voedselsensitiwiteit

Die sop kan vir 48 uur verkoel word of vir twee maande in gebruiksporsies bevries word.

Lewer ongeveer 2 liter

Bestanddele:

  • 100 g rou mielierys of bruin rys (met bruin rys is die gereg ook mielievry)
  • 100 g bruin lensies
  • 1,5 liter water
  • 1 middelslag-ui, geskil en gekap (100 g)
  • 2 middelslag-wortels, geskraap en grofweg gerasper (200 g)
  • 1 selderystingel met blare, afgespoel en gekap (25 g)
  • 1 ryp middelslag-tamatie, geskil en in blokkies gesny (125 g)
  • 1 liter water
  • 30 ml lna Paarman-beesaftrekselpoeier
  • 50 ml All Gold-tamatiepuree (opsioneel)
  • ± 5 ml sout na smaak
  • varsgemaalde swartpeper na smaak

Metode:

  1. Plaas die rys en lensies met die 1,5 liter water in ʼn groot kastrol. Verhit tot kookpunt en laat prut vir 30-40 minute totdat die rys en lensies sag en gaar is.
  2. Voeg die ui, wortel, seldery, tamatie, ekstra liter water en beesaftrekselpoeier by die lensiemengsel.Verhit tot kookpunt en laat prut vir 30-45 minute totdat die groente sag en gaar is.
  3. Roer die tamatiepuree (indien jy dit gebruik), sout en peper by die gaar mengsel en laat prut vir 5 minute. Sit die sop warm voor.

Bron: SA kookboek vir allergieë en voedselsensitiwiteit
Uitgewer: Tafelberg

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae