Maak dié eenvoudige maalvleistertjies vir ʼn peuselhappie of pak dit in die kroos se kosblikke.
Lewer 12 porsies
Bestanddele
- 800 g (2 x 400 g-rolle) skilferkorsdeeg
- bietjie olie
- 1 ui, gekap
- 2,5 ml gekapte vars knoffel
- 500 g maer beesmaalvleis
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 1 ml droë gemengde kruie
- 30 ml blatjang
- 250 ml gerasperde cheddar
- 150 g mozzarellakaas, in blokkies gesny
- 100 g macadamianeute, grofgekap
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C en smeer ʼn bakplaat.
- Rol die skilferkorsdeeg oop en sny in 12 x 12 cm-blokke.
- Verhit die olie en soteer die ui en knoffel tot sag. Voeg die maalvleis by en kook tot gaar. Geur met sout, peper, kruie en blatjang.
- Skep een eetlepel maalvleis in middel van elke deegvierkant.
- Verdeel die cheddar tussen die maalvleishopies en skep weer een eetlepel maalvleis bo-op. Strooi die mozzarellakaas en neute bo-oor.
- Buig die punte van deegvierkante na binne en bak vir 25 minute tot goudbruin en gaar.
Bron: Oorspronklik gepubliseer in Vrouekeur 3 deur Marlo Carstens
Uitgewer: Lapa