Bak hierdie heuning-en-suurlemoen-hoender wanneer jy weer begin kopkrap oor wat vanaand op die tafel voor te sit.
Bestanddele
2 porsies
- 4 porsies/400 g hoenderporsies
- 1-2 ml sout, na smaak
- swartpeper, vars gemaal, na smaak
- ± 15 ml koekmeelblom
- 30 ml suurlemoensap
- 30 ml heuning
- 10 ml sojasous
- 2,5 ml droë Italiaanse kruie
4 porsies
- 8 porsies/800 g hoenderporsies
- 2-4 ml sout, na smaak
- swartpeper, vars gemaal, na smaak
- ± 30 ml koekmeelblom
- 60 ml suurlemoensap
- 60 ml heuning
- 20 ml sojasous
- 5 ml droë Italiaanse kruie
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- As die hoenderdye se velletjies afgetrek en enige oortollige vet verwyder word, is die sous aan die einde van die gaarmaakproses minder vetterig. Geur die porsies met sout en peper en rol dit in die meel. Skud die oortollige meel af en plaas die porsies in een laag in ʼn oondbak.
- Meng die suurlemoensap, heuning en sojasous tot glad. Giet die sous versigtig oor die hoenderporsies sodat die meellagie daarmee bedek word. Strooi die Italiaanse kruie oor.
- Bak 1 tot 1 ½ uur totdat die hoender goudbruin en gaar is. Bedruip dit af en toe met die sous. Die sous verdik aan die einde van die baktyd om ʼn heerlike soetsuursous te vorm.
- Bedien die hoender warm of koud.
Kan ek dit bêre?
Verkoel die gereg tot 48 uur of bevries dit tot 2 maande. Hou die hoendervleis voortdurend goed verkoel en herverhit net een keer om voedselvergiftiging te voorkom.
Bron: Min moeite
Uitgewer: Lapa