ʼn Heerlike, klassieke en eenvoudige maal vir ʼn aand tuis.
Bestanddele
- 4 e sagte botter
- 2 e fyngekapte tiemie
- 2 e fyngekapte roosmaryn
- 1 heel hoender
- 1 suurlemoen
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C. Meng die botter, tiemie en roosmaryn saam.
- Keer die hoender op sy rug en werk die bottermengsel versigtig met jou vingers tussen die hoender se vel en die borse in.
- Draai die hoender weer om en vryf die res van die hoender met die bottermengsel, ook aan die binnekant.
- Halveer die suurlemoen en stop die hoender daarmee.
- Plaas die hoender in ’n oondbak en bak vir 40 minute. Verminder die oondtemperatuur na 160 °C en bak vir ’n verdere 35 minute. Die hoender is gaar as jy ’n mespunt in die hoender druk en daar loop deurskynende vloeistof uit.
Bron: Laat die potte sing deur Marlise Scheepers
Uitgewer: Lapa