Raak kreatief tydens beurtkrag en probeer om dié eenvoudige Pasta Alfredo-resep sommer in ʼn kastrol op die gasbottel voor te berei.
Lewer 4 porsies
Bestanddele:
- ʼn klont Clover Farmstyle-botter
- 1 ui, fyngekap
- 5 ml fyngekapte knoffel
- 1 x 250 g-pakkie sampioene, in skyfies gesny
- 14 skyfies ham, in blokkies gesny
- ʼn hand vol fyngekapte vars pietersielie
- 75 ml koekmeel
- 375 ml warm Clover-volroommelk
- 250 ml Clover- vars room
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Pasta:
- 1 x 500 g-pak tagliatelle
Metode:
- Verhit genoeg botter en soteer die ui en knoffel tot sag.
- Voeg die sampioene by en soteer vir nog 5 minute.
- Voeg die ham en pietersielie by en soteer vir ʼn verdere 5 minute.
- Roer die koekmeel deur en meng die melk geleidelik by tot ʼn gladde sous sonder klonte vorm.
- Roer die room by en verhit oor lae hitte tot die sous begin verdik. Roer gereeld.
- Geur na smaak met sout en peper en hou die sous warm. (Roer ʼn bietjie melk deur die sous indien jy dit dunner verkies.)
- Pasta: Kook die pasta volgens die aanwysings op die pakkie tot al dente en dreineer.
- Roer ʼn klein bietjie olie deur sodat die pastastukke nie aan mekaar vaskleef nie.
- Skep die warm Alfredo-sous bo-oor pastastukke en sit dadelik voor.
Bron: Clover Ekonomiese Gesinskos
Uitgewer: Lapa