“My oorle’ grootoom Jacobus Ferreira was ʼn absolute kenner van die Ferreira-familiestamboom en -geskiedenis en het selfs ʼn boek daaroor geskryf. Hierdie resep is een van sy gunstelinge wat ek aangepas het,” skryf Armand Aucamp in sy resepteboek, Armand kook kaal 2.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 4 e olyfolie
- 1½ kg hoenderstukke
- 3 uie, in kwarte gesny
- 6 knoffelhuisies, gekap
- 1 e paprika
- 1 t varsgemaalde swartpeper
- 1 e orego
- 500 ml hoenderaftreksel
- 250 ml droë rooiwyn
- 1 e xilitol
- 10 druppels Tabasco
- 2 e tamatiepasta
- 1 blikkie (400 g) heel tamaties
- sap van ½ suurlemoen
- 2 e amandelmeel
- 2 lourierblare
- sout
- suurroom
- gekapte pietersielie
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verhit die olyfolie in ʼn groot, oondvaste pot en braai die hoenderstukke oor hoë hitte vir sowat 5 minute tot bruin. Verlaag die hitte.
- Voeg die uie en knoffel by en braai liggies vir 2 tot 3 minute tot glanserig.
- Voeg die paprika, swartpeper en orego by en braai weer liggies.
- Voeg die hoenderaftreksel, rooiwyn, xilitol en Tabasco by en laat dit vir 5 minute saam prut.
- Voeg laastens die tamatiepasta, blikkie tamaties, suurlemoensap, amandelmeel en lourierblare by. Roer om alles goed te meng. Laat weer vir 5 minute prut en geur met sout.
- Plaas die deksel op die pot en bak in die oond vir sowat 1 uur.
- Sit voor in bakkies met ʼn skeppie suurroom en garneer met pietersielie en, in my oom se eie woorde: “Geniet saam met swaar rooiwyn en goeie geselskap.”
Bron: Armand kook kaal Volume 2 deur Armand Aucamp
Uitgewer: Lapa
Xilotl. Regtig?
Waar gaan ons enige wein in die hande kry als is mos toe mmmm