Soorte resepte:

Resep: Romerige slakke op die vuur

Foto: Lekker en Vinnig

Romerige slakke op die vuur. Foto: Lekker en Vinnig

Kos smaak mos anders wanneer dit oor die kole gaargemaak word. Hierdie klink soos ʼn wenresep!

Lewer 6-8 porsies

Bestanddele:

  • 800 g (1 blik) slakke, gedreineer
  • 500 ml dik room
  • 50 ml brandewyn
  • 20 ml biefekstrakpoeier
  • 8 knoffelhuisies, geskil en gekneus
  • 2 ml varsgemaalde swartpeper
  • volgraanbrood om mee voor te sit

Metode:

  1. Verhit ʼn plat gietysterbraaipan goed op die kole.
  2. Verhit alles, behalwe die brood, saam en kook tot ingedamp en dik.
  3. Sit slakke warm met volgraanbrood voor.

Oorspronklik gepubliseer in Braaitreffers deur Hannetjie Joubert

Bron: Lekker en Vinnig – Braaigeregte
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.

13 Kommentare

jongste oudste gewildste
Annelize

Sjoe hoe water my mond!

Karma1

Ag sies! Slakke!!!!! Nee vrek, ek is mos nie ‘n Fransman wat slakke en paddaboudjies eet nie. Ek bly eerder sonder vleis as om ‘n slopperige, slymerige, taai SLAK in my keel af te dwing.

Carel

Wat is biefekstrakpoeier?

Delia

MM, net hierbo bespreek julle “proe” en “smaak”…..
lees julle nie julle eie artikels nie?
Proe is ‘n werk woord!

Mad Mike die Rhodesiër

Vir die alkoholvrye generasie: vervang brandewyn met rooi druiwesap.