Waag jou hand aan dié soet kerrie-sosaties by julle volgende braai.
Lewer 8 tot 10 porsies
Bestanddele
Marinade:
- kookolie (vir vlakbraai)
- 2 middelslaguie, in skywe gesny
- 30 ml koljandersaadjies, fyngestamp
- 5 ml fyn kaneel
- 5 ml garam masala
- 5 ml fyn gemmer of 15 ml gerasperde vars gemmer
- 5 ml fyn wonderpeper
- 60 ml bruinsuiker
- 15 ml mielieblom
- 10 ml sout
- 180 ml witwynasyn
- 125 ml droë rooiwyn
- 15 ml appelkooskonfyt
- 4 knoffelhuisies, gekap
- 5 lourierblare
- 125 ml melk
- 125 ml water
Vleis:
- 2 kg lamsvleisblokkies
- 500 g spekrepe, in blokkies gesny
- 12 tot 16 droë appelkose
- 6 klein pekeluie, geskil en oorkruis gesny
- 12 tot 16 sosatiestokkies, vir 1 uur in water geweek
Metode
Marinade:
- Verhit die olie in ʼn swaarboompan en braai die uie tot goudbruin.
- Meng al die droë bestanddele, behalwe die lourierblare, saam en voeg by die gebraaide uie. Braai die mengsel liggies vir 1 tot 2 minute sonder om die speserye te laat brand.
- Meng die asyn, wyn, konfyt en knoffel saam in ʼn maatbeker.
- Verminder die hitte en voeg die asynmengsel en die lourierblare by. Meng dit goed met die uiemengsel en laat dit liggies prut tot die marinade verdik het.
- Laat die marinade heeltemal afkoel en voeg die melk by.
- Voeg die water bietjie-bietjie by om die marinade loperig genoeg te kry.
Vleis:
- Ryg die vleisblokkies, spekblokkies, appelkose en uie al om die beurt op die sosatiestokkies. Sorg dat daar ten minste twee appelkose en twee stukkies ui op elke sosatie is.
- Pak die sosaties in lae in ʼn glas- of plastiekbak (nie metaal nie) en giet van die marinade oor elke laag.
- Seël die bak en laat dit vir 2 tot 3 dae in die yskas rus. Draai die sosaties gereeld om.
- Braai die sosaties vir 7 minute aan elke kant oor warm kole of tot gaar genoeg na smaak.
Bron: Lekker & vinnig: Sosaties
Uitgewer: Lapa
Wat is wonderpeper
Bart-Man dis beter bekend as Allspice. Jy kan ook jou eie mengsel maak met ‘n van kaneel, naeltjies en neutmuskaat. Hoop dit help.
Dankie, ek het dit nie geweet nie.