Jy hoef nie te wag vir die hoofgereg nie – braai hierdie sosaties sommer vir voorgereg!
Lewer 10 porsies
Bestanddele
- 20 spekrepies
- 40 glanskersies
- 60 ml heuning
- 5 ml fyn kaneel
- 15 ml bruinsuiker
- 10 sosatiestokkies, vir 1 uur in water geweek
Metode
- Sny die spekrepies in die helfte en draai een van die halwe repies om ʼn glanskersie.
- Ryg die toegedraaide kersie op ʼn sosatiestokkie.
- Herhaal die proses tot al die sosatiestokkies minstens 5 toegedraaide glanskersies op het.
- Meng die heuning, kaneel en bruinsuiker in ʼn mengbak. Hou eenkant tot benodig.
- Braai die sosaties vir ongeveer 2 minute op ʼn kant oor matige kole (dit kan maklik brand, so wees versigtig).
- Draai die sosaties om en verf van die gegeurde heuning oor. Draai die sosatie weer sodra dit gereed is en verf weer van die heuning oor.
- Braai vir nog ʼn minuut of twee en sit dadelik voor.
Bron: Vinnig en maklik: Sosaties
Uitgewer: Lapa