Vir Saterdag se braaidag het ons dit goedgedink om hierdie week heerlike braairesepte te deel. Gaan jy Saterdag braai?
Genoeg vir 4
Bestanddele:
- Vir die speserywors
- 5 ml elk paprika, mosterdpoeier, koljandersaad, komynsaad, droë oreganum, brandrissie-vlokkies, growwe sout en swartpeper
- 1 standaard pakkie wors
- 15 ml gesmelte Cover Farmstyle-botter
Vir die beet-en-bosbessiesous
- 5 vars bete
- 1 ui, fyngekap
- 1 Granny Smith-appel, geskil, stronk verwyder en gekap
- 60 ml droë bosbessies
- 125 ml balsamiese asyn
- 125 ml Clover Krush-bessiesap
- 125 ml suiker
- 5 ml gerasperde lemoenskil
- 2 ml fyn kruienaeltjies
Metode:
Wors
- Plaas die speserye in ʼn vysel en stamper en stamp tot grofgemaal en aromaties.
- Smeer die wors aan albei kante met die gesmelte botter en sprinkel van die speserye oor.
- Rooster op die braai en geur met die speserymengsel.
Beet-en-bosbessiesous
- Was die bete en draai elke beet in foelie toe. Plaas op ʼn magtige braai of maak gaar in die oond tot sag, vir so 50 – 60 minute. Sit eenkant. Wanneer koel genoeg om te hanteer, trek die skil af en sny die punte af. Sny rofweg in blokkies en plaas in ʼn pot.
- Voeg die oorblywende bestanddele by en kook – hou aan roer tot die suiker opgelos is. Prut oor ʼn lae hitte vir 35 – 45 minute en laat die mengsel effens verdik.
- Bedien warm of teen kamertemperatuur saam met die speserye-wors.
Bron: Clover gunsteling braairesepte
Uitgewer: Lapa
Nee wat hier eet jy jou weer vol aan speserye. As jy van die goete uitlaat sal jyself dit nie eens agterkom nie. Lekker boerewors is regtig nie so ingewikkeld nie.