Hierdie prutpotresep kan maklik aangepas word om bestanddele in te sluit wat in jou koskas beskikbaar is. Hoenderboudjies of -borsies kan gebruik word sowel as droë Italiaanse kruie of droë roosmaryn en tiemie.
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele
- 1 kg aartappels, geskil en in kwarte gesny
- 1 ui, in kwarte gesny
- 500 g wortels, geskil en in 5 cmstukke gesny.
- 3 roosmaryntakkies, stammetjies verwyder en blare gekap
- 6 tiemietakkies, stammetjies verwyder en blare gekap
- 4 knoffelhuisies
- 6 hoenderdye
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 60 ml olyfolie
- 45 ml suurlemoensap
- 1 suurlemoen, in skyfies gesny
Metode
- Plaas die aartappels, ui en wortels in die prutpot en strooi sout en peper oor. Roer die helfte van die kruie sowel as 4 knoffelhuisies by.
- Geur die hoenderstukke met sout en peper en plaas dit tussen die groente in die prutpot. Giet die olyfolie en dan die suurlemoensap oor en strooi dan die oorblywende kruie oor. Plaas die suurlemoenskyfies bo-op.
- Bedek die prutpot en stel dit op laag vir 8 uur.
- Verwyder die suurlemoenskyfies en druk die sap uit vir ekstra suurlemoengeur.
- Plaas die hoenderstukke in ʼn oondpan onder ʼn voorverhitte oondelement vir 3-4 minute en braai tot goudbruin en bros. Bedien dadelik saam met die groente.
Bron: 50 Prutpot geregte
Uitgewer: Lapa
Prut vir 8 ure ???? Rêrig …..