Hierdie resep het ook ʼn eiervrye, glutenvrye en suiwelvrye opsie.
Lewer 12 porsies
Bestanddele:
- 60 ml sojamelk
- 15 ml suurlemoensap
- 180 ml mielies (vars gekook, bevrore of geblik)
- 4 klein murgpampoentjies, gerasper
- 120 g (1 blikkie) tuna in water, gedreineer
- 15 ml fyngesnyde vars basilieblare
- 5 ml gemengde droë kruie
- 125 ml kekerertjiemeel (besan)
- 1,25 ml varsgemaalde swartpeper
- 2 eiers*, geklits
- 30 ml makadamia- of olyfolie
Metode:
- Meng die sojamelk met die suurlemoensap in ʼn koppie en plaas eenkant.
- Roer die mielies, murgpampoentjies, tuna, basilie, gemengde kruie, meel en peper saam in ʼn middelslag-mengbak.
- Meng die eier en sojamelkmengsel en roer by die mieliemengsel.
- Verhit ʼn braaipan oor matige hitte. Voeg 10-15 ml olie in die pan en versprei egalig. Skep opgehoopte eetlepels van die mengsel in die pan en braai ongeveer 2 minute weerskante tot effens bruin.
- Plaas die gaar poffertjies op absorberende papier en herhaal met die oorblywende mengsel.
*Eiervrye opsie!
- Week 22,5 ml fyn Iynsaad ongeveer 30 minute in 60 ml water en gebruik in plaas van die eier.
Bron: Lekker en Gesond – Gesonde Kosblikke
Uitgewer: Lapa