Maroela Media-leser Martha Grobler het hierdie resep by ʼn skoolhoof se vrou wat baie onthaal gekry. Sy het dit toe vir ʼn groep stappers gemaak toe hulle in die Imperani-berge gaan stap het en sy het hope komplimente daarvoor ontvang.
Bestanddele
- dikrib (chuck), dun gesny
- 1 pakkie pepersouspoeier
- 250 ml room
Metode
- Vra jou slagter om dikrib baie dun te sny en kry genoeg om ʼn laag in jou oondpan te pak.
- Strooi die pakkie souspoeier oor en giet die room ook oor.
- Bedek met foelie en bak vir 1 uur of tot die vleis sag is.
- Bedien met ʼn verskeidenheid brood.
Wenke:
- As jy onthaal of daar is baie mense, kan jy die stappe herhaal om nog ʼn laag vleis te pak.
- As jy meer sous wil hê, voeg ʼn bietjie aangemaakte souspoeier soos Bisto by.