Geniet hierdie varkboud met jou volgende Sondag-familie-ete.
Bestanddele
Varkboud
- 1,5-2 kg varkboud
- 10 ml sout
- 2 ml fyn swartpeper
- 1 ml knoffelpoeier
- 3 ml roosmaryn
- 3 ml tiemie
- 3 ml salie
Vrugtesous
- 2 Granny Smith-appels, geskil
- 220 g droë appelkose
- 25 ml gemengde skil
- 10 ml bruinsuiker
- 100 ml water
- 50 ml brandewyn
Metode
Varkboud
- Keep die vleis elke 5 mm in. Meng die geurmiddels en vryf die vleis goed daarmee in. Plaas dit op die rakkie van ʼn oondpan met die speklaag na bo.
- Oondbraai die vleis 35 minute lank per 500 g teen 160 °C. Verhoog die temperatuur tot 200 °C vir die laaste 20 minute om die speklaag bros te maak.
Vrugtesous
- Verhit al die vrugte saam met die bruinsuiker en water en laat prut dit 10 minute lank. Laat dit effens afkoel.
- Verpulp die vrugte. Voeg die brandewyn by en sit dit warm saam met die varkboud voor.
Bron: 50 Boerekos-geregte
Uitgewer: Lapa
Nie lus vir varkvleis? Vervang dit met lamsvleis of beesvleis.