Mari-Louis Guy en Callie Maritz is ʼn gewilde broer-en-suster-span wat hul passie vir kos uitleef in hul kombuis-ateljee in Kaapstad.
4-6 Porsies
Bestanddele:
- 2 varkfilette
- 1 e (15 ml) olyfolie
- sout en peper
- 1 ui, fyngekap
- 2 e (30 ml) botter
- 3-4 takkies vars tiemie (slegs die blare)
- 300 g gemengde sampioene
- 1 k (250 ml) hoenderaftreksel
- 2 e (30 ml) korrelmosterd
- 1 k (250 ml) vars room
- 1 klein potjie (90 g) groenpeperkorrels, gedreineer
- 2 k bevrore brokkoli
Metode:
- Verhit ‘n groot braaipan oor hoë hitte. Smeer die vleis met die olyfolie, geur met sout en peper en braai vir 10- 12 minute. Draai dit gereeld om tot bruingebraai aan alle kante. Haal die vleis uit die pan en laat dit rus.
- Plaas die ui, botter, tiemie en sampioene in die pan. Braai dit terwyl jy deurgaans roer, totdat die ui sag is en die sampioene mooi bruin gebraai het.
- Voeg die aftreksel by. Sodra dit begin borrel, kan jy die mosterd en room byvoeg. Kook vir 5 minute tot die romerige sous opkook. Voeg die groenpeperkorrels by en roer deeglik deur.
- Sny die varkfilette op en plaas terug in die pan.
- Voeg die brokkoli by en verhit tot deurwarm. Sit dadelik voor.
Bron: Een pot/pan/bakplaat deur Mari-Louis Guy en Callie Maritz
Uitgewer: Human en Rousseau
Lekker resep-wees net versigtig om nie die brokkolie se groen weg te kook nie!