Heerlike, maklike ribbetjies in jou prutpot.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- ± 500 ml braaisous
- 1,25 liter water
- 2 hoenderaftrekselblokkies
- 5 ml mosterdpoeier
- 5 ml mosterdsaadjies
- 2 lourierblare
- 5 ml koljandersaadjies
- 5 ml swartpeperkorrels
- 1½ kg varkribbetjie
Metode
- Meng 125 ml van die braaisous met die water, aftrekselblokkies, mosterdpoeier, mosterdsaadjies, lourierblare, koljandersaadjies en peperkorrels.
- Plaas die varkribbetjie in die prutpot se bak en giet die aangemaakte sous oor. Stel die prutpot op laag vir 7 ure tot die vleis gaar is maar nie van die bene afval nie.
- Voorverhit die oond tot 220 °C en voer ’n oondpan met foelie uit. Skep die ribbetjie versigtig uit op die voorbereide oondpan en verf die oorblywende braaisous oor.
- Bak die ribbetjie vir 30 minute tot die buitekant begin bros raak. Jy kan ook die ribbetjie verder oor die kole gaarmaak indien verkies.
Bron: 50 Prutpotgeregte
Uitgewer: Lapa
Kan iemand dalk raad gee met watter tipe maak braaisous hulle in die resep verwys? Die tipe braaisous wat jy gebruik kan ‘n groot verskil maak in die smaak van die ribbetjie.