Die geur van gemmer, kaneel en borrie sorg vir ʼn heerlike gereg.
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele
- 200 g droëvye of ander droëvrugte
- 100 g sultanas
- 500 ml soetwyn
- olie vir braai
- 1,2 kg varkskenkel, in dik skywe
- 2 uie, gekap
- 3 knoffelhuisies, gekneus
- 125 ml okkerneute
- 400 ml aftreksel
- 1 kaneelstokkie
- 2 lourierblare
- 10 ml gerasperde vars gemmer
- 10 ml borrie
- 30 ml gekapte gemengde vars kruie
- 20 ml heuning
- 25 ml Worcestershire-sous
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- okkerneute en gekapte vars koljanderblare vir garnering
Metode
- Week die droëvrugte en sultanas vir ʼn paar uur lank of oornag in soetwyn.
- Verhit die olie en braai die vleis, uie en knoffel in ʼn no. 3-driepootpot oor die kole.
- Meng die res van die bestanddele en giet oor. Bedek en laat prut vir 2-3 uur tot sag.
- Voeg die vrugte in die laaste uur by.
- Strooi die okkerneute en koljanderblare oor en sit voor saam met koeskoes.
Bron: Braaitreffers deur Hannetjie Joubert
Uitgewer: Lapa
Waar kan ek soetwyn kry? Kan nie belowe dat ek alles in die kos gaan gooi nie……