Soorte resepte:

Resep: Veelsydige vleisbrood

Veelsydige vleisbrood (Foto: Lapa Uitgewers)

Sit ʼn sny van hierdie vleisbrood voor op ʼn broodrolletjie met roketblare of saam met geroosterde groente en slaai.

Lewer 10 porsies

Bestanddele

Vleisbrood

  • 750 g laevetmaalvleis
  • 160 ml Bulgaarse jogurt of vetvrye maaskaas
  • 50 g (1 pakkie) tamatieroomsoppoeier
  • 1 ui, gerasper
  • 2 knoffelhuisies, gekap
  • 15 ml fyn paprika
  • 5 ml gekapte rooi brandrissie
  • sout en swartpeper na smaak

Glaseersel

  • 125 ml tamatiesous
  • 5 ml Worcestershiresous
  • 15 ml heuning

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ʼn 21 x 14 x 7 cm-broodpan met bakpapier uit en spuit met kleefwerende baksproei.
  2. Meng al die bestanddele vir die maalvleismengsel goed deur en plaas in die pan.
  3. Meng al die bestanddele van die glaseersel.
  4. Druk die maalvleismengsel stewig in die pan. Plaas die glaseersel bo-oor.
  5. Bak 1 uur tot bruin en ferm. Keer uit die pan en laat afkoel.

Bron: Lekker & gesond: Gesonde kosblikke deur Martie Hofmeyr en Janet Wiegand
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.