Gooi bymekaar en siedaar!
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 250 g (½ pak) skroefpasta
- bietjie olie
- 2 uie, gekap
- 1 knoffelhuisie, gekneus
- 1 rooi soetrissie, in blokkies gesny
- 1 groen soetrissie, in blokkies gesny
- 6 kaasworsies, in skyfies gesny
- 6 Russiese worsies, in skyfies gesny
- 410 g (1 blik) perskeskywe in stukkies gesny (behou stroop)
- 60 ml blatjang
- 10 ml Worcestershiresous
- 45 ml tamatiesous
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 250 ml gerasperde kaas
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Kook die pasta in water met ’n bietjie sout en olie tot net gaar. Dreineer en hou eenkant.
- Verhit die olie en soteer die uie tot sag. Voeg die knoffel en soetrissies by en soteer nog 5 minute. Skep die uiemengsel uit.
- Soteer die worsies in nog ’n bietjie olie, indien nodig, tot gaar. Skep die uiemengsel terug by die worsies en verwyder van hitte.
- Meng 90 ml van die perskestroop met die blatjang, Worcestershiresous, tamatiesous, sout en peper, en roer by die uiemengsel. Voeg ook die perskestukkies by.
- Roer die gaar pasta liggies deur en plaas in ’n gesmeerde oondbak.
- Sprinkel kaas oor en bak vir 20 minute tot deurwarm.
Bron: Lekker & vinnig: Worsresepte
Uitgewer: Lapa
Vermorsing van goeie bestandele. Ingelegde perkes in ‘n pasta dus?