Soorte resepte:

Resep: Worsie en kruierysgereg

Worsie en kruierysgereg (Foto: Lapa Uitgewers)

Middagete in ʼn japtrap! Jy kan ook ʼn geposjeerde eier bo-op elke porsie bedien.

Lewer 4 porsies

Bestanddele

  • bietjie olie
  • 1 ui, gekap
  • 5 ml gekapte vars knoffel
  • 375 g (1 pakkie) Enterprise Country-worsies, in happiegroottes gesny
  • 1 rooi soetrissie, in blokkies gesny
  • 1 geel soetrissie, in blokkies gesny
  • 30 ml gekapte vars pietersielie
  • 15 ml gekapte vars basiliekruid
  • 30 ml gekapte vars koljander
  • 3 vars origanumblare, gekap
  • paar tiemieblaartjies, gekap
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 750 ml gaar rys

Metode

  1. Verhit die olie en soteer die ui en knoffel daarin tot sag. Voeg die worsies by en soteer tot gaar.
  2. Voeg die soetrissies by en soteer nog ʼn rukkie.
  3. Voeg die kruie by en soteer nog 5 minute. Geur met sout en peper na smaak.
  4. Meng die rys by die worsiemengsel en verhit.
  5. Sit warm as ligte middagete voor.

Bron: Lekker & Vinnig: Worsgeregte (Uit: Vinnig en maklik-resepte uit Vrouekeur 3 deur Marlo Carstens)
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.