Met ‘n paar ekstra bestanddele kan ‘n knoffelbrood in iets vreeslik dekadent en propvol geur verander word. As jy tyd wil spaar, koop ‘n klaarbereide knoffelbrood van goeie gehalte.
Gasbraai
Ketelbraai direk
Vuur van hout of houtskool
1 groot klaarbereide knoffelbrood
Vulsel:
1 x 125g-pakkie basiliekruidpesto
12-18 snytjies mozzarellakaas
1 x 240g-pakkie songedroogde tamatiekwarte in olie en asyn, gedreineer
‘n handvol swart olywe, ontpit en gekap
varsgemaalde swartpeper
1. Maak die knoffelbrood oop en smeer van die basiliekruidpesto aan een kant van die snytjies in die brood. Plaas ‘n snytjie kaas, 1 of 2 tamatiehelftes en ‘n paar stukkies van die olywe tussen die broodsnytjies. Geur met swartpeper.
2. Vou weer die knoffelbrood in die aluminiumfoelie toe en bak oor ‘n lig- tot mediumwarm gasvlam of kole vir 15-20 minute tot die kaas gesmelt en die brood deurwarm is. Sit dadelik voor.
Genoeg vir 6-8