Soorte resepte:

Resep: Aartappelskille met suurroom-en-grasui-doopsous

Aartappelskille met suurroom-en-grasui-doopsous (Foto: Lapa uitgewers)

Almal is mos maar lief vir aartappel, maar dié resep neem aartappel na die volgende vlak: heerlike warm, bros aartappels met ʼn hemelse sousie.

Bestanddele

  • 6 aartappels
  • ¼ koppie (60 ml) Clover Springbok-botter, gesmelt
  • sout en varsgemaalde swartpeper

Doopsous

  • 1 k (250 ml) suurroom
  • 2 t (10 ml) gesnipperde vars grasuie
  • 1 t (5 ml) vars lemmetjie- of suurlemoenskil
  • 1 t (5 ml) vars lemmetjie- of suurlemoensap
  • ½ t (3 ml) rooipeper
  • sout en varsgemaalde swartpeper

OPSIONEEL

  • ½ k (125 g) Clover Cheddarkaas
  • 3 jalapeno brandrissies, fyn gesny
  • ʼn paar takkies koljanderblare

Metode

  1. Draai elke aartappel in foelie toe en bak op ʼn baie warm braai tot gaar. Sny in wiggies.
  2. Sny die aartappelvlees uit die skil, maar maak seker om ʼn rand van ½ cm te los. Behou die aartappelvlees vir latere gebruik (soos vir viskoekies).
  3. Verf gesmelte botter oor die aartappelskille en geur met sout en peper.
  4. Rooster op die braai of bak in ʼn oond tot die aartappelskille bros is.
  5. Meng al die bestanddele vir die doopsous en geur na smaak. Bedien by die warm aartappelskille.

OPSIONEEL

  1. Smeer van die bros aartappelskille lekker dik met van die suurroom-mengsel en rond met jalapeno-brandrissies en Cheddarkaas af. Plaas onder ʼn baie warm rooster vir 1 tot 2 minute. Garneer met koljanderblare en sit voor.

Bron: Gunsteling Braairesepte

Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.