Die perfekte kombinasie tussen romerig en krakerig.
Lewer sowat 40 happies
Bestanddele
FILLODOPPIES
- 125 g (¼ blok) botter
- 250 g (½ pak) fillodeeg
BILTONGPATEE
- ʼn klont botter
- 1 ui, fyngekap
- 2,5 ml droë gemengde kruie
- 3 grasuie, gekap
- 250 ml fyn biltong
- knippie rooipeper
- 250 g (1 bakkie) laevetmaaskaas
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
FILLODOPPIES
- Smelt die botter en verf dit op die fillovelle. Sny elke fillovel in vyf stroke. Sny elke strook in vier blokke.
- Plaas drie filloblokke skuins opmekaar sodat die puntjies uitstaan en druk in ’n gesmeerde muffinpannetjie.
- Bak vir 6 minute of tot goudbruin. Laat afkoel en bêre in lugdigte houer tot benodig.
- BILTONGPATEE
- Verhit die botter en soteer die ui en kruie daarin tot sag. Verwyder van hitte en roer die oorblywende bestanddele by.
- Skep die patee net voor bediening in die fillodoppies.
Wenk: Die fillodoppies kan reeds sowat vyf dae voor die tyd gemaak word.
Bron: Lekker & vinnig: Biltonggeregte
Uitgewer: Lapa
Oulike en maklike resep vir daai ewige kopkrap van: “wat vat ek saam as bord soutigheidjies” na een of ander byeenkoms