Wanneer die lewe net te besig raak, is hierdie maklike resep perfek vir ʼn smaaklike, maar vinnige ete. (Uit: Kos is op die tafel, Heleen Meyer)
Lewer 4-6 porsies
Bestanddele:
- 10 ml olyfolie
- 1 groot ui, fyn gekap
- 1 groot knoffelhuisie, fyn gedruk
- 1 groen soetrissie, ontpit en fyn gekap
- 820 g (2 blikke) gekapte tamaties
- 30-45 ml gekapte vars gemengde kruie, soos basilieblare, origanum, tiemie en Italiaanse pietersielie, of 15-20 ml droë gemengde kruie
- 10 ml suiker
- 2,5 ml worcestersous
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode:
- Verhit die olie oor matige hitte in ’n groot, vlak kastrol en soteer die ui, knoffel en soetrissie tot dit sag is.
- Voeg die res van die bestanddele by en verhit dit tot kookpunt. Roer af en toe, verlaag die hitte en laat prut sonder die deksel vir 15-20 minute of tot die sous verdik.
Bron: Lekker en Vinnig: Souse
Uitgewer: Lapa