“Dis belangrik dat al die bestanddele baie fyn gesny of gekap word, sodat elke happie bietjie van al die bestanddele bevat. Niks is vir my slegter as ʼn slaai wat so grof saamgestel is dat jy ʼn hele hap komkommer of ui kry nie. Fyn, fyn, fyn is die geheim!” het Armand Aucamp oor dié resep in sy resepteboek gesê.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 1 kop slaai, fyn gesny
- 2 groot tamaties, gekap en van die sap uitgedruk
- ½ rooiui, dun gesny
- 1 groen soetrissie, fyn gekap
- ½ komkommer, in skywe en kwarte gesny
- 2 groot wortels, in skywe en kwarte gesny
- 1 selderystingel, fyn gesny
- 2 sprietuie, fyn gesny
- 2 murgpampoentjies, in dun skywe gesny
- olyfolie
- 100 g feta
- 1 E pampoensade
- 1 E sesamsade
- 1 E sonneblomsade
- 1 E vlassade
- 1 suurlemoen se sap
- varsgemaalde sout en peper
Metode
- Plaas al die bestanddele, behalwe die feta, sade en sap in ’n groot mengbak.
- Meng alles goed saam.
- Plaas in ’n slaaibak, krummel die feta by, drup nog olyfolie en die suurlemoensap oor en strooi laastens die sade oor. Geur met varsgemaalde sout en peper. Letterlik so maklik soos 1, 2, 3.
WENK: Voeg gerus ’n blikkie tuna of oorskiet steak by as jy dit ’n hoofmaal wil maak.
Bron: Armand kook kaal
Uitgewer: Lapa
Mmmhh lyk baie leker en gesond nooi net genoeg hasies en voeltjies ook