Soorte resepte:

[Resep] Gebakte botterskorsie

Gebakte botterskorsie (Foto: Trooskos, Clover, Lapa-uitgewers.)

Gebakte botterskorsie is nie net maklik om voor te berei nie, maar ook heerlik op ʼn wintersaand wanneer jy net nie weet wát om vir jou gesin voor te sit nie.

Lewer 4 tot 8 porsies

Bestanddele

  • 2 klein botterskorsies
  • 45 g koue Clover Mooi River-botter, in blokkies gesny
  • 4 kardemompeule, geskeur
  • 2 steranyssade
  • 1 kaneelstokkie
  • 80 ml Clover Krush (enige geur)
  • 60 ml esdoringstroop (of esdoring-gegeurde stroop)
  • 5 ml gemaalde kaneel

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C. Sny die botterskorsies in die helfte deur en skep die sade uit. Plaas die botterskorsiehelftes in ʼn oondvaste bak en stip met die botter. Strooi die kardemom en steranys oor en sit die kaneelstokkie by. Meng die sap, stroop en gemaalde kaneel saam en giet oor die botterskorsies.

Bedek die bak met aluminiumfoelie en bak 35 tot 45 minute of tot sag.

Bron: Trooskos, Clover, Lapa-uitgewers.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae