Lewer 4 porsies
Bestanddele:
Vir die krummels:
- 125 ml (½ k) hawersemels
- 125 ml (½ k) koringkiem
- 125 ml (½ k) fyngerasperde parmesaan- of cheddarkaas
- 1-2,5 ml (½ t) rooipeper (opsioneel)
- 1-2,5 ml (½ t) paprika
- 10 ml (2 t) gedroogde gemengde kruie
Vir die hoenderrepies:
- 200 ml karringmelk
- 1 knoffelhuisie, fyngedruk
- sap van ½ suurlemoen
- 4 hoenderborsfilette, in lang repies gesny
- 50 ml (¼ k) olyfolie om mee te braai
Metode:
Vir die krummels:
- Meng die semels, koringkiem, kaas en geurmiddels en sit in ʼn plat bord.
Vir die hoenderrepies:
- Meng die karringmelk, knoffel en suurlemoensap en marineer die hoender daarin in ’n toe bak in die yskas, vir minstens ’n halfuur.
- Vee die marinade met jou vingers van die hoenderrepies af.
- Doop repies in die hawermengsel en skud enige oortollige krummels af.
- Verhit die oond tot 180 °C en voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
- Smeer deeglik met olyfolie en bak vir 15 minute. Draai die repies om en bak vir nog 5 minute.
Bron: Koningskos vir kinders
Uitgewer: Lapa