Maak die slaai as ʼn vegetariese maaltyd óf sit dit voor saam met jou braaivleis.
Lewer 8-10 porsies
Bestanddele
- 3 groen of rooi soetrissies
- 4 x 300 g-pakkies gemengde vlapampoentjies, grofgekap
- olie vir braai
- 125 ml olyfolie
- 125 ml balsamiese asyn
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 1 pak gemengde slaaiblare
- fetakaas vir garnering
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Rooster die soetrissies 10-15 minute in die oond of tot die skille swart word. Haal dit uit en plaas dit 10 minute in ’n plastieksakkie om te sweet. Verwyder die skiI en pitjies en sny die soetrissies in repies.
- Verhit die olie oor matige hitte in ’n braaipan en braai vlapampoentjies in sarsies, ongeveer 10-15 minute, maar moenie te lank braai nie, anders word die groente te sag. Laat afkoel.
- Meng die olyfolie en asyn vir die slaaisous en geur na smaak.
- Plaas die slaaiblare onder in die bak.
- Meng die afgekoelde soetrissies en groente en skep dit op die slaaiblare. Geur na smaak.
- Giet die slaaisous oor die groente en garneer met fetakaas.
Bron: Lekker & Vinnig: Braaigeregte (Uit: Eet saam)
Uitgewer: Lapa