Soorte resepte:

[Resep] Geroosterde hoender-en-aarbeislaai met grenadella-slaaisous

Hoender-slaai

Geroosterde hoender-en-aarbeislaai met grenadella-slaaisous. Foto: Nina se kombuis

Perfek vir ʼn warm somersmiddag as die kinders van die skool af kom. Die kinders hou van die soetigheid van die vrugte en Ma kan gerus wees dat hulle iets gesond eet. Dis ʼn wen-wen situasie vir almal.

Lewer 4 -6 porsies

Bestanddele:

Vir die slaaisous

  • 1 x 110 g-blikkie grenadellapulp of die pulp van 4 grenadellas
  • gerasperde skil en sap van 1 lemoen
  • gerasperde skil en sap van 1 suurlemoen
  • 30 ml wit balsemiekasyn
  • 15-20 ml suiker
  • sout na smaak
  • 125 ml kanola-olie

Vir die slaai

  • 4 hande vol vars roket of slaaiblare van jou keuse
  • 1 braaihoender – ek maak gewoonlik twee hoenders as ons Sondae braaihoender maak
  • 250 g aarbeie, gewas, stingels verwyder en in kwarte gesny
  • 250 g pitlose sultanadruiwe, gewas en gehalveer
  • 100 g fetakaas
  • ‘n paar vars kruisementblare, ertjielote of bronkors vir garnering

Metode:

Vir die slaaisous

  1. Giet al die bestanddele, behalwe die olie, in jou voedselverwerker en meng.
  2. Gooi die olie geleidelik in ‘n dun straaltjie by totdat die slaaisous verdik.
  3. Verkoel totdat jy die slaaisous benodig.

Vir die slaai

  1. Plaas die slaaiblare op ‘n mooi plat slaaibord. Sny die hoender in kleiner stukke en pak op die slaaiblare.
  2. Voeg die aarbeie, druiwe, fetakaas en kruisement by en sit voor met die verkoelde slaaisous.
  3. Voeg die ertjielote of bron kors by die slaai – dit gee ‘n heerlike tekstuur aan die slaai en Iyk boonop mooi.
  4. Bedien met vars broodrolletjies of volgraanbrood.

Bron: Maklike Maaltye uit Nina se kombuis
Uitgewer: Random House Struik

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Een kommentaar

Wiebo ·

Dit is siek om hoender met aarbeie en grenadilla te eet! Is skoon naar…………..

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.