Soorte resepte:

[Resep] Gestoofde groenboontjies

Foto: Lekker en Vinnig

Gestoofde groenboontjies. Foto: Lekker en Vinnig

Boontjies soos wat jou ouma dit gemaak het…

Lewer 4-6 porsies

Bestanddele:

  • 500 g groenboontjies, gekerf
  • 1 groot aartappel, in skywe gesny
  • 1 groot ui, gesnipper
  • ± 200 g skaaprib
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • botter en gerasperde neutmuskaat (opsioneel)

Metode:

  1. Plaas die gekerfde bone, skywe aartappel, ui en vleis in ʼn kastrol met ʼn klein bietjie kookwater en stowe tot die vleis sag is. Roer deur.
  2. Geur en bedien met gesmelte botter en gerasperde neutmuskaat (opsioneel).

Variasie:

Geelwortels en kool kan ook so berei word.

Bron: Lekker en Vinnig – Tradisionele kos
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Spys en drank deur Renata Coetzee.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae