Soorte resepte:

[Resep] Gestoofde groenboontjies

Foto: Lekker en Vinnig

Gestoofde groenboontjies. Foto: Lekker en Vinnig

Boontjies soos wat jou ouma dit gemaak het…

Lewer 4-6 porsies

Bestanddele:

  • 500 g groenboontjies, gekerf
  • 1 groot aartappel, in skywe gesny
  • 1 groot ui, gesnipper
  • ± 200 g skaaprib
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • botter en gerasperde neutmuskaat (opsioneel)

Metode:

  1. Plaas die gekerfde bone, skywe aartappel, ui en vleis in ʼn kastrol met ʼn klein bietjie kookwater en stowe tot die vleis sag is. Roer deur.
  2. Geur en bedien met gesmelte botter en gerasperde neutmuskaat (opsioneel).

Variasie:

Geelwortels en kool kan ook so berei word.

Bron: Lekker en Vinnig – Tradisionele kos
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Spys en drank deur Renata Coetzee.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.