Soorte resepte:

[Resep] Hoender-en-soetrissie-pastaslaai

Foto: Clover Ekonomiese Gesinskos

Hoender-en-soetrissie-pastaslaai. Foto: Clover Ekonomiese Gesinskos

Bederf jou kuiergaste gerus met dié heerlike slaai. Dis boonop ‘n heerlike somerslaai vir ‘n piekniek!

Lewer 4 porsies

Bestanddele:

Pasta

  • 400 g klein skulpienoedels
  • 10 ml olie
  • 5 ml sout

Hoender

  • genoeg Clover Mooi River-botter
  • 1 ui gekap
  • 2 selderystingels, fyngekap
  • 4 hoenderborsies, in repies gesny
  • genoeg hoenderspeserye
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 1 x 440 g-blikkie pynappelblokkies, gedreineer
  • 375 ml mozzarellakaasblokkies
  • 4 sprietuie, fyngekap
  • 15 ml fyngekapte vars pietersielie

Sous

  • 60 ml soetrissiesous (sweet chilli sauce)
  • 6 pikantrissies (peppadews), fyngekap
  • 250 ml mayonnaise
  • 125 ml Clover-suurroom

Metode:

Pasta

  1. Kook die pasta volgens die aanwysings op die pakkie tot al dente en dreineer. Roer ʼn klein bietjie olie deur sodat die pasta nie aan mekaar vaskleef nie. Bedek en hou eenkant tot benodig.
  2. Verhit die botter in ʼn swaarboompan en soteer die ui tot amper sag. Voeg die seldery by en soteer vir 3 minute.
  3. Strooi hoenderspeserye oor die hoenderrepies en braai in die pan tot die hoender gaar is. Geur die hoenderrepies liggies met sout en peper.
  4. Meng die gebraaide hoenderrepies en oorblywende bestanddele deur die pasta.

Sous

  1. Meng die sousbestanddele saam en roer liggies deur die pasta tot gemeng.
  2. Sit die slaai koud of by kamertemperatuur voor.

ʼn Persentasie van die boek se verkope word aan die Clover Mama Afrika-projek geskenk.

Bron: Clover Ekonomiese Gesinskos
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.