Bederf jou kuiergaste gerus met dié heerlike slaai. Dis boonop ‘n heerlike somerslaai vir ‘n piekniek!
Lewer 4 porsies
Bestanddele:
Pasta
- 400 g klein skulpienoedels
- 10 ml olie
- 5 ml sout
Hoender
- genoeg Clover Mooi River-botter
- 1 ui gekap
- 2 selderystingels, fyngekap
- 4 hoenderborsies, in repies gesny
- genoeg hoenderspeserye
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 1 x 440 g-blikkie pynappelblokkies, gedreineer
- 375 ml mozzarellakaasblokkies
- 4 sprietuie, fyngekap
- 15 ml fyngekapte vars pietersielie
Sous
- 60 ml soetrissiesous (sweet chilli sauce)
- 6 pikantrissies (peppadews), fyngekap
- 250 ml mayonnaise
- 125 ml Clover-suurroom
Metode:
Pasta
- Kook die pasta volgens die aanwysings op die pakkie tot al dente en dreineer. Roer ʼn klein bietjie olie deur sodat die pasta nie aan mekaar vaskleef nie. Bedek en hou eenkant tot benodig.
- Verhit die botter in ʼn swaarboompan en soteer die ui tot amper sag. Voeg die seldery by en soteer vir 3 minute.
- Strooi hoenderspeserye oor die hoenderrepies en braai in die pan tot die hoender gaar is. Geur die hoenderrepies liggies met sout en peper.
- Meng die gebraaide hoenderrepies en oorblywende bestanddele deur die pasta.
Sous
- Meng die sousbestanddele saam en roer liggies deur die pasta tot gemeng.
- Sit die slaai koud of by kamertemperatuur voor.
ʼn Persentasie van die boek se verkope word aan die Clover Mama Afrika-projek geskenk.
Bron: Clover Ekonomiese Gesinskos
Uitgewer: Lapa
Vir eers….dit lyk heerlik en maklike bestanddele.