Soorte resepte:

[Resep] Kerrie-vrugteslaai

Foto: Lekker en Vinnig

Kerrie-vrugteslaai. Foto: Lekker en Vinnig

Hierdie resep mag dalk vreemd klink, maar kyk net wat is alles in dié slaai. Laat weet gerus indien jy hierdie outjie gaan voorberei, ons hoor graag van jou!

Lewer 6 – 8 porsies

Bestanddele:

  • 30 ml botter of margarien
  • 5 uie, geskil en in ringe gesny
  • 10 ml kerriepoeier
  • 5 ml borrie
  • knippie sout
  • 10 ml mielieblom
  • 7 ml mosterdpoeier
  • 130 ml asyn
  • 40 ml bruinsuiker
  • 60 ml appelkooskonfyt
  • 60 ml water
  • 100 ml sultanas
  • 2 piesangs, geskil en in skyfies gesny
  • 1 x 410 g-blik perskeskywe, gedreineer
  • 1 x 440 g-blik pynappelstukke, gedreineer
  • ½ kop blaarslaai, gewas en in stukke gebreek

Metode:

  1. Smelt die botter of margarien en soteer die uie, kerrie en borrie daarin tot sag.
  2. Meng res van bestanddele, behalwe vrugte, en voeg by uiemengsel.
  3. Prut sous sowat 3 minute lank tot gaar en dik. Laat afkoel.
  4. Roer piesangs, perskes en pynappel in.
  5. Rangskik slaaiblare in ʼn slaaibak en skep slaai bo-op.

Bron: Lekker en Vinnig – Braaigeregte
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Braaitreffers deur Hannetjie Joubert.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

E.K. ·

Hmmm… klink asof dit ‘n anderster en lekker bykos by braaivleis kan wees.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.