Soorte resepte:

[Resep] Lewerpatee

Foto: Verskaf

Lewerpatee. Foto: Pixabay.com

Dié resep behoort aan Vossie Kruger en sy meen dit is ʼn lieflike resep. Hierdie resep lewer ʼn groot hoeveelheid. Onthou om die patee goed te vries.

Bestanddele:

  • 4 groot uie
  • 1 knoffelhuisie
  • ½ t suiker
  • 250 g spek
  • 3 pakkies hoenderlewer
  • bietjie suurlemoensap
  • sout en peper
  • sampioene (+- 300 g)
  • 250 ml lewerwors
  • handvol vars gesnipperde pietersielie

Opsioneel:

  • 4 e brandewyn
  • ½ k room
  • 2 e gesmelte botter

Metode:

  1. Smoor uie, knoffel en suiker in ʼn bietjie botter.
  2. Voeg gesnyde spek by en kook.
  3. Voeg hoenderlewers, suurlemoensap, sout en peper by en kook gaar.
  4. Roer gedurig.
  5. Voeg sampioene by – kook gaar.
  6. Koel af. Maak fyn in versapper
  7. Voeg lewerwors by.
  8. Voeg brandewyn, room, pietersielie en gesmelte botter by. Vries goed.

Resep deur Vossie Kruger
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae