Wat is kerrie sonder naan?
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele
- 750 ml (3 k) koekmeel
- 7 ml (1½ t) kitsgis
- 5 ml (1 t) sout
- 5 ml (1 t) varsgemaalde swartpeper
- 30 ml (2 e) suiker
- 45 ml (3 e) ongegeurde jogurt
- 250 ml (1 k) louwarm water
- genoeg botter, in blokkies gesny
Metode
- Sif die meel, gis, sout, peper en suiker saam in ’n groot mengbak.
- Meng die jogurt en water deur die meelmengsel tot ’n sagte deeg vorm.
- Knie die deeg vir 10 minute op ’n meelbestrooide oppervlak. Plaas die deeg in ’n bak, bedek met kleefplastiek en laat op ’n warm plek rys tot dubbel die volume.
- Knie die deeg weer af en verdeel dit in 6-8 porsies. Rol elke porsie uit in ’n langwerpige ovaalvorm.
- Verhit ’n swaarboompan tot goed warm en plaas die uitgerolde deegvorm daarin met paar stukkies botter bo-op. Bak die naan tot bruin spikkels verskyn, draai die deeg om en sit nog ’n paar klontjies botter bo-op.
- Haal die naan uit die pan en herhaal die proses met die res van die deeg. Bedien warm – die naan kan onder die oondrooster effens verhit word.
Bron: 50 sop- en broodgeregte
Uitgewer: Lapa