Lewer sowat 36 koekies.
Bestanddele vir die pampoenkoekies:
- 500 ml gaar boerpampoen
- 120 g (250 ml gesifte) koekmeelblom
- 10 ml bakpoeier
- 2 ml sout
- 1 eier, geklits
- sonneblomolie
Bestanddele vir die stroop:
- 15 g (15 ml) botter of margarien
- 300 g (375 ml) suiker
- 200 ml melk
- 15 ml mielieblom
- 175 ml koue water
Metode:
- Maak die pampoen goed fyn
- Voeg die koekmeelblom, bakpoeier, sout en eier by en klop goed tot gemeng.
- Skep teelepels vol in die warm olie, druk effens plat en bak aan weerkante tot goudbruin en gaar.
- Dreineer op kombuispapier en skep in ‘n opdienbak.
- Verhit die botter of margarien, suiker en melk tot kookpunt.
- Los die mielieblom in die water op en roer in ‘n straaltjie by die melkmengsel
- Verhit tot kookpunt en giet oor die koekies.
- Sit warm voor.
Bron:
Huisgenoot Wenresepte 1 deur Anette Human word uitgegee deur Human & Rousseau. Vir meer inligting oor die boek besoek NB-uitgewers se webwerf of lees Maroela Media se artikel oor die gewilde resepteboek.
Net ‘n vragie – sal botterskorsie ook werk of moet dit spesifiek boerpampoen wees?
Dagsê EMK
Jy kan ook botterskorsies gebruik. Hou net ingedagte dat dit jou gaarmaaktyd kan beïnvloed.
Groete
Esté Meyer Jansen
namens
Maroela Media
Ek gebruik butternut in plaas van boerpampoen. Is vir my baie lekkerder en het ook nie so baie water wanneer ek dit klaar gekook het nie.
Botterskorsies is baie beter
Hoe ‘print’ ek hierdie resep … ek probeer dit ‘copy’ en ‘paste’ maar gee my ook nie die opsie nie
Dagsê Kosliefhebber
Druk gerus regs bo op die bladsy op die webblaaier (“browser”) se opsies-knoppie (op Chrome en Firefox is dit drie horisontale strepies en op Internet Explorer is dit ‘n ratjie (sirkelvormig)). Op daardie spyskaart sal die opsie “Print” wees.
Laat weet asseblief as jy nie regkom nie
Groetnis
Suné
nms Maroela Media
In plaas van gewone melk, gebruik ek Ideale melk en inplaas van mielieblom, gebruik ek vlapoeier vir die sous oor die pampoenkoekies. Ryk en lekker!!