Bestanddele:
• 750 ml gaar, fyngemaakte pampoen
• 2 eiers
• 500 ml bruismeel
• 15 ml bakpoeier
• 5 ml sout
• sonneblomolie vir diepbraai
Stroop
• 500 ml suiker
• 250 ml water
• 125 ml melk
• 60 ml botter of margarien
• 10 ml mielieblom, aangemaak met ‘n bietjie koue water
Berei die poffers:
1. Meng al die bestanddele, behalwe die olie, goed saam.
2. Braai lepels vol van die beslag in warm, diep olie tot goudbruin.
3. Dreineer op kombuispapier of in ‘n vergiettes.
4. Pak die poffers in ‘n glasbak.
Berei die stroop:
1. Kook al die bestanddele saam tot die suiker opgelos
2. Gooi oor die gaar poffers.
Gooi sowat 3 ml vlapoeier by die mielieblom om dit ‘n aangename smaak te gee…
Die pampoenpoffers vries baie goed.
Bron:
Die resepteboek, Tannie Poppie Kook, word uitgegee deur Human & Rousseau. Besoek die uitgewer se webwerf vir meer inligting oor die boek en skrywer.
Lees ook meer oor Tannie Poppie en haar resepteboek hier.
Vir ‘n skeppie pampoen sal ek die Drakensberge kaalvoet oorsteek, so dit gaan net ‘n kwessie van tyd wees voor ek hierdie resep beproef. Ek wonder nou net of mens ‘n botterskorsie kan gebruik… of moet dit “boerpampoen” wees. Altwee is ewe lekker – maar ek verkies eersgenoemde.