Soorte resepte:

[Resep] Sampioene met knoffelbotter

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

ʼn Mens kan mos nooit verkeerd gaan met ʼn heerlike sampioengereg nie. Sit dit voor as ʼn voorgereg saam met tuisgebakte volgraanbrood of bedien dit as ʼn bykos.

Bestanddele:

  • 15 groot sampioene
  • 75 g botter
  • 15 ml kookolie
  • 2 knoffelhuisies, gekap
  • 100 ml gekapte pietersielie
  • 15 ml suurlemoensap
  • 5 ml sout
  • 2 ml varsgemaalde swartpeper

Metode:

  1. Breek die stammetjies versigtig af en vee die sampioendoppies skoon met papierhandoek.
  2. Plaas met die hol kant na bo in ʼn vuurvaste oondskottel.
  3. Verhit botter en kookolie en voeg res van die bestanddele by.
  4. Giet die mengsel oor die sampioene.
  5. Bak 12 – 15 minute in die oond by 160 °C. Geniet dit as voorgereg saam met tuisgebakte volgraanbrood of saam met hoofgereg.

Resep deur Joey Pienaar
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.