Soorte resepte:

Resep: Sandra se lekkernybord met doopsouse

Foto: Woestynkombuis

Foto: Woestynkombuis

Genoeg vir 8-10 mense

Bestanddele:

Vir avokado-doopsous:

  • 2 ryp middelslag-avokadopere, fyngedruk
  • 2 e mayonnaise
  • 1 e tamatiesous
  • ’n knippie sout
  • ’n knippie rooipeper

Vir uie-doopsous:

  • 4 t uiesoppoeier
  • 1½  k suurroom
  • ¼ k cheddarkaas, gerasper
  • ½ k okkerneute, gekerf

Vir lekkernybord:

  • I2 repies spek
  • 12 ontpitte pruimedante
  • olyfolie (vir braai)
  • 1 pak sampioene
  • botter (vir braai)
  • 3-4 middelslag-wortels, in lang dun repies gesny
  • ½ Engelse komkommer, in skyfies gesny
  • 1 blik aspersies
  • 2 k cheddarkaas, in repies gesny

Metode:

Vir avokado-doopsous:

  1. Meng al die bestanddele saam en verkoel.

Vir uie-doopsous:

  1. Klits die soppoeier en suurroom deeglik.
  2. Voeg die ander bestanddele by.
  3. Meng en sit voor met gemengde kraakbeskuitjies.

Vir lekkernybord:

  1. Draai die repies spek om die pruimedante.
  2. Verhit die olyfolie in ’n pan en braai die spek tot gaar.
  3. Braai die sampioene liggies in botter, of sit vars voor.
  4. Druk tandestokkies deur die sampioene en spekballetjies.
  5. Sit voor op ’n groot opdienbord saam met die res van die bestanddele.
  6. Doopsouse en soutbeskuitjies kan ook hiermee voorgesit word.

Bron: Woestynkombuis 
Uitgewer: Fox and Raven Home

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.