Hierdie ryk smeer is heerlik op bruschetta of op ʼn toebroodjie saam met ander vulselbestanddele. Dit kan ook as ʼn doopsous gebruik word of by ʼn doopsous vir ekstra smaak ingeroer word. Vir ʼn growwer tekstuur kan die bestanddele met die hand gekap word.
Lewer ± 500 g
Bestanddele:
- 350 g swart olywe, gedreineer en ontpit
- 1-2 knoffelhuisies, geskil
- 50 ml kappertjiesaad, afgespoel
- 3 Ansjovisfilette, of na smaak
- 10 ml vars tiemie, gekap
- 10 ml vars basiliekruid, gekap
- suurlemoensap na smaak
- 10 ml Dijon-mosterd
- 150 ml olyfolie
Metode:
- Verwerk al die bestanddele, behalwe die olie, in ʼn voedselverwerker tot glad.
- Voeg die olie in ʼn dun straaltjie by terwyl die verwerker aan is.
- Skep die tapenade in gesteriliseerde flesse en verseël.
Variasies:
Groenolyftapenade
Volg die resep vir swartolyftapenade, maar gebruik: 500 g ontpitte groen olywe; 20 ml kappertjiesaad, afgespoel; 2 geskilde knoffelhuisies; 2 ml gemaalde komynsaad; 2 ml gemaalde koljander; 20 ml suurlemoensap en 150 ml olyfolie. Hierdie is ʼn tipies Italiaanse smeer. Eet dit op Italiaanse of Franse brood.
Bron: Bottel en gebruik
Uitgewer: Lapa
Oooh heerlik!