Soorte resepte:

Luister: Mampoerstook is in sy bloed

Kampioenstokers v.l.n.r.: Boet Schoeman, Johan van der Wat, Stompie Rautenbach en Sakkie Kotze. Foto: Verskaf

Kampioenstokers v.l.n.r.: Boet Schoeman, Johan van der Wat, Stompie Rautenbach en Sakkie Kotze (ATKV). Foto: Verskaf

Vir die meeste mense is dit die glashelder drankie waarvoor jy liewer moet ligloop, maar vir Boet Schoeman is mampoer ʼn passie. Sy familie stook al vir langer as 160 jaar en nou is dié mampoerstoker van Potchefstroom onlangs aangewys as die nasionale kampioen mampoerstoker by die jaarlikse mampoerfees van die Kultuurstokersgilde.

Boet het tydens die geleentheid die meeste punte in alle klasse ontvang en is ook die voorsitter van die gilde.

Maroela Media het met Boet gesels oor die proses van mampoerstook, wat dit kan beïnvloed en waarna jy moet kyk wanneer jy op soek is na mampoer van goeie gehalte.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Drinkgoed, Karmenaadjies, Podsendings

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae