Soorte resepte:

[Resep] Immergewilde skons

Immergewilde skons. Foto: Lekker en Vinnig

Lewer 12 Skons

Bestanddele:

  • 500 g (4k) bruismeel
  • 250 ml (1k) room
  • 187 ml sprite of sprite zero
  • 30 ml (2e) strooisuiker
  • knypie sout
  • melk vir bo-oor

Metode:

Stel oond op 200°C.

1. Meng bestanddele behalwe melk in groot mengbak.
2. Druk mengsel met hande bymekaar, maar moenie knie nie.
3. Sprinkel bietjie meel op werksoppervlakte en druk deeg met handpalm gelyk tot ongeveer 2 cm dik.
4. Druk ongeveer 12 skons uit deeg. Plaas op bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
5. Verf bietjie melk liggies oor elke skon.
6. Bak vir 12-15 minute tot goudbruin.

Bron: Lekker & vinnig: Kosblikkos
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Een kommentaar

SNEL ·

Hierdie is n wenresep, dis al skons wat ek maak, vandat ek die Keur resepteboek ( 50 Beste gebak uit Vrouekeur, bl 37) as geskenk by my ma gekry het. Dis so lekker klam, die beste resep ooit, dit vries ook wonderlik.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.