Aarbeikonfyt kan met appelkooskonfyt vervang word en die aarbeie met geroosterde perskes.
Maak 6 – 8
Bestanddele:
Deeg
- 2 k (280 g) bruismeel
- 1 t (5 ml) bakpoeier
- ½ t (2 ml) sout
- ½ k (125 g) Clover Mooi Rivier botter, verkoel en in blokkies gesny
- ½ k (100 g) strooisuiker
- ½ k (80 ml) Clover Amazi
- 1 eier
Vulsel
- 125 g vars aarbeie, gesny
- 1 e (15 ml) versiersuiker
- 2 e (30 ml) lemoengeur likeur, opsioneel
- ¼ k (60 ml) aarbeikonfyt
- 1 k (250 ml) Clover room, geklop
Metode:
Verhit oond tot 190 ᵒC
Deeg
- Sif die meel, bakpoeier en sout in ʼn mengbak.
- Vryf die botter in die meel met jou vingerpunte tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Roer die suiker by. Klits die eier en Amazi liggies saam.
- Maak ʼn holte in die middel van die meelmengsel en gooi die vloeibare bestanddele by.
- Bewerk die mengsel tot dit ʼn sagte, taai deeg vorm.
- Rol die deeg uit op ʼn oppervlak wat liggies meel bedek is.
- Gebruik ʼn ronde koekiesnyer en sny 8 sirkels uit en plaas op ʼn uitgevoerde bakplaat.
- Bak vir 18-25 minute tot goudkleurig en gaar.
- Laat afkoel.
Vulsel
- Plaas die aarbeie, versiersuiker en likeur in ʼn mengbak en meng liggies.
- Laat staan vir 15 minute.
- Sny die broskoek middeldeur en smeer die onderste helfte met aarbeikonfyt, geklopte room en van die aarbeie.
- Sit die boonste gedeelte bo-op die toebroodjies en sprinkel met versiersuiker.
Bron: Gunsteling Braairesepte
Uitgewer: Lapa
Dankie dit kan net YUMMIEEEEE wees?