Dié geurige poeding is perfek vir die feestyd!
Genoeg vir 6
Bestanddele:
Deeg:
- 500 ml bruismeel
- 2 ml sout
- 5 ml fyn kaneel
- 250 ml koue Clover Springbok-botter, in blokkies gesny
- 2 eiers
- 60 ml Clover-volroommelk
Vulsel:
- 125 ml appelkooskonfyt
- 4 groot Granny Smith-appels, ongeskil gerasper
- 10 ml fyngerasperde lemoenskil
- 80 ml sultanas
Stroop:
- 250 ml Clover Krush-appelsap
- 125 ml water
- 75 g Clover Springbok-botter
- 5 ml fyn kaneel
- 200 ml suiker
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ’n oondvaste bak met ’n deursnee van 25 x 30 cm.
- Deeg: Room die botter en die suiker tot lig en donsig.
- Klits die eiers een vir een by en meng goed na elke byvoeging.
- Sif al die droë bestanddele saam en sif dit dan weer by die bottermengsel. Meng goed tot ’n deeg vorm.
- Rol die deeg reghoekig uit op ’n meelbestrooide oppervlak.
- Vulsel: Smeer die konfyt eweredig oor die deeg en skep die gerasperde appel oor. Strooi die lemoenskil en sultanas oor die appel.
- Rol die deeg op soos ’n rolkoek en sny deegskywe. Pak die deegskywe styf teen mekaar in die voorbereide oondbak.
- Stroop: Meng al die stroopbestanddele in ’n swaarboomkastrol en verhit tot kookpunt. Verlaag die hitte en laat vir 5 minute liggies prut.
- Giet die warm stroop oor die skywe rolpoeding en bak vir 30-35 minute.
- Bedien saam met Clover UHT-vla of styfgeklopte Clover-room.
Resep: Ekonomiese gesinskos
Uitgewer: Lapa