Nie almal is lief vir aspersies nie, maar dié tert klink soos ʼn wenner. Probeer dit gerus en laat weet ons hoe dit smaak!
Bestanddele:
Kors
- 2 k meelblom
- ½ t sout
- ½ – ⅔ k botter
- 1 e suurlemoensap
- ⅓ k yswater
Vulsel
- 2 e botter
- 4 e meelblom
- 1 t sout
- 2 k melk
- knippie rooipeper
- 2 t mosterdpoeier
- 1 pakkie spekvleis (effens gebraai)
- 2 k Cheddarkaas, gerasper
- 6 hardgekookte eiers, fyngedruk
- 1 blik aspersiestukkies
- 1 geklitste eier
Metode:
Kors
- Sif meelblom en sout saam.
- Vryf botter in
- Voeg suurlemoensap by
- Voeg net genoeg water by om stywe deeg te vorm.
- Sit in yskas vir 1 uur.
- Rasper deeg grof in langwerpige tertbak en druk vas.
Vulsel
- Maak ʼn witsous met die botter, meelblom, sout en melk. Voeg die rooipeper en mosterdpoeier by die sous.
- Voeg die spek, kaas, hardgekookte eiers, aspersiestukkies en geklitste eier by mekaar en meng die witsous ook saam in. Gooi die vulsel in oor die kors en bak in die oond by 200 °C vir 1 minuut. Verminder die hitte tot 190 °C en bak vir nog 15 minute.
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636