Bedien dit met vla vir ʼn liplekker nagereg!
Lewer 8 porsies
Bestanddele
- 8 snye witbrood
- 250 ml (1 k) appelsap
- 5 ml (1 t) appelgeursel
- 250 ml (1 k) suiker
- 250 ml (1 k) volroommelk
- 4 ekstragroot eiers
- 4 kardemompeule, gekneus
- appel, ontpit en grof gerasper
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Sny die brood in driehoeke en rangskik dit in groot genoeg oondvaste bak.
- Meng die appelsap en appelgeursel saam en giet dit bo-oor die brood. Laat die brood en sap rus tot die brood al die sap absorbeer het.
- Meng die suiker, melk, eiers en kardemompeule saam. Voeg die gerasperde appel ook by en meng deur. Giet die mengsel stadig oor die brood in die oondbak.
- Bak vir 45 minute tot gestol in die middel. Sit warm voor saam met vla.
Bron: Soettand deur Koelsoem Kamalie en Flori Schrikker
Uitgewer: Lapa