Bestanddele:
- 180 ml chiasade
- 60 ml botter, saggemaak
- 1 eierwit
- 125 ml kokosneutsuiker
- 125 ml agave nektar
- 2,5 ml vanielje ekstrak
- 125 ml steengemaalde meel
- 1 ml sout
- 1 ml bakpoeier
Metode:
- Voorverhit oond tot 180°C.
- Plaas die chiasade op ʼn bakplaat en rooster vir 10-15 minute (maak seker dit brand nie).
- In ʼn groot mengbak, meng al die bestanddele saam tot goed gemeng.
- Plaas bakpapier op ʼn gesmeerde bakplaat en skep lepelsvol van die mengsel op die bakplaat ongeveer 3 cm uitmekaar.
- Bak vir 6-8 minute tot goudbruin.
- Laat die koekies afkoel vir 2 minute voordat dit van die bakpapier verwyder word en op ʼn afkoelrooster geplaas word.
- Berg in ʼn lugdigte houer.
Bron:
Die resep is verskaf deur Althea Nel, ‘n voedselwetenskaplike verbonde aan die Koa Culinary Studio in Pretoria. Lees ook haar rubriek oor chiasaad.
Nathea nel – kan ek groot (asseblief) vir jou vrae oor die resep stuur – ons is bejaard en al my vriende baie jare ouer as ek – en ek wil so graag hierdie inligting vir hulle korrek deurgee – sodat hulle optimale voedingswaarde kan inkry – so baie dankie vir hierdie – ek waardeur so opreg
Maroela media – weet net ek is n lojale lid van julle – julle is sowaar tops verby – baie dankie vir alles wat julle ons altyd leer – weet net dit word uit en uit opreg gewaardeur