Dié koekies is ’n gunsteling onder die hele familie!
Bestanddele
- 167 g (300 ml) koekmeelblom
- 5 ml sout
- 100 g (120 ml) botter
- 175 g (200 ml) suiker
- 1 eier
- 5 ml vanieljegeursel
- 3 ml koeksoda, opgelos in
- 25 ml water
- 50 g (125 ml) pekanneute, gekap
- 90 g (125 ml) graanvlokkies
- 75 g (± 125 ml) dadels, gekap
- 37 g (60 ml) pitlose rosyne
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °
- Sif die meel en sout saam in ’n mengbak.
- Klop die botter en suiker saam tot romerig. Voeg die eier en vanieljegeursel asook die koeksoda en water by.
- Roer al die droë bestanddele by en meng goed.
- Rol balletjies, plaas dit op ’n gesmeerde bakplaat en druk effe plat met ’n vurk.
- Bak vir 8-10 minute en laat afkoel.
Wenk: Die deeg kan vooraf aangemaak word. As die deeg ’n rukkie gestaan het, sal dit meer hanteerbaar wees.
Bron: 101 kleinkoekies, Nettie Cilliers
Uitgewer: Lapa-uitgewers
Nie familiekoekies nie maar ontbytkoekies.
Ek verkies nog warm ontbyt pap!!!